21ª Mostra

logo_filmsdones2013

La Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona ja fa 21 anys… iniciada el 1993 enguany ha renovat el seu format i ha eixamplat el seu calendari.

L’objectiu de visibilitzar les produccions audiovisuals de les dones ha estat una constant en el seu recorregut. Una constant propera  a l’activisme i, un activisme que l’ha portat a, en temps de crisi, aguditzar la imaginació i activar la xarxa social.

En un moment en que la gent no es mou, en que pocs actes omplen i apassionen el seu públic, la Mostra ha aconseguit engegar motors amb uns grans plens, uns continguts espesos i interessants i una interacció especialment necessària.

El cinema en el que les protagonistes absolutes i executores són les dones desperta interès i segueix apassionant. Un clar exemple són les sessions especials sobre Hanna Arendt organitzades al Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaisson, La Bonne. Una sala plena, un silenci i un respecte absolut, una entrevista cinematogràfica en profunditat a uns filòsofa de referència, performances, interacció, debats als passadisos… tot plegat una passió que es desplega fins al juny en què la mostra desplegarà tota la seva força en la densa programació.

Un esforç de molts anys protagonitzat per Drac Màgic que ens aporta i enriqueix, malgrat les moltes dificultats a que se sotmet la cultura, especialment de dones, i les entitats i empreses que la promouen.

Quant a Dones i Mitjans

Estudiant de la UOC. Bloc de recerca sobre la representació de les dones als mitjans de comunicació
Aquesta entrada s'ha publicat en Actualitat, Exhibició, Les innovadores i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari